Per què els lavabos han de ser binaris?

El col·lectiu de gènere ha escollit l’homofòbia i el no binarisme com a temàtiques per al monòleg de Mieres. Creuen que l’homofòbia forma part del nostre dia a dia, de vegades de forma molt inconscient, i que és important donar-li un espai per poder fer-la visible i prendre consciència. El binarisme també és un sistema que ens afecta 100%, però encara és desconegut per moltes persones. Per això també han decidit abordar-lo en el marc de la campanya.

Durant el monòleg surten aportacions molt interessants.

L’agressió masclista que viu una altra persona també ens afecta i violenta.

Sentim que podem ser la nova persona agredida, sentim contradiccions entre voler fer alguna cosa i tenir por.

Ens resulta més fàcil intervenir en una situació d’agressió masclista si passa a un entorn proper, a un lloc i envoltades de gent que coneixem.

Tenim poder per prevenir i intervenir diàriament al nostre entorn quotidià.

De vegades no sabem com reaccionar en el moment.

Si és una persona desconeguda és més difícil, però si és un amic o una persona coneguda la que ha generat la situació podem trobar un altre moment per parlar-ne, des de la calma i la confiança.

És important prevenir des dels espais familiars, entre amistats, al poble. Són espais de proximitat on podem intervenir amb temps, amb tranquil·litat, des de la vida quotidiana i des dels vincles i els afectes.

Si ens acostem a prevenir i a intervenir amb persones que coneixem, anirem agafant estratègies per intervenir i saber què dir i què fer, amb persones desconegudes.

Hi ha gent que justifica la seva violència masclista i LGTBIfòbia dient que és una ideologia de gènere i que crea confusió entre la infància i el jovent.

Aquest argument pressuposa que educar en la heteronorma i en el binarisme no és en sí mateix un posicionament polític sobre el cos, el gènere i la sexualitat.

També és un argument adultocèntric que considera que infants i joves no tenen capacitat crítica per pensar i seguir les seves pròpies opinions, sentiments i desitjos.

Per què volem qüestionar el sistema de gènere binari?

Perquè genera desigualtats i exclusions que afecten a totes les persones que qüestionen la seva norma.

Perquè limita les nostres possibilitats de ser, sentir, expressar-nos.

Perquè els models que ens ofereix d’home, de dona, de masculinitat, de feminitat, d’òrgans sexuals… són molt rígids i la majoria de persones no hi encaixem bé.

Perquè la realitat és molt més diversa, no es pot explicar amb només dues categories dicotòmiques.

Gràcies Mariona, Lolo i tot el veïnat de Mieres que sou tan top!!! Sempre ens encanta anar a Mieres i compartir moments, experiències i estratègies! També fer el cafetó a Can Met!

Deixa un comentari

Design a site like this with WordPress.com
Per començar