Uns riures molt pedagògics a El Torn (Sant Ferriol)

Arribem a El Torn i ens rep una carpa de festa major amb llums de colors i banderins feministes! No ens podíem imaginar un espai millor! Mentre fem l’entrevista per al vídeo de la campanya a Març Llinàs, el monologuista i a Albert Fàbrega, alcalde de Sant Ferriol, comença a arribar la gent! Algunes cares conegudes de la Quina Feminista de Mieres de la campanya de l’any passat. Altres cares, petites i grans, encara per conèixer. I entre tanta gent, l’Antoni i la gent d’Alliberem-nos, l’entitat LGTBIQ+ de la Garrotxa. Després de tants missatges de WhatsApp finalment ens posem cara, Antoni! Estem molt contentes perquè serà l’Antoni d’Alliberem-nos qui presentarà a Març Llinàs.  

L’ambient és super festiu. El Torn és un veïnat ple de vida i energia! Poc a poc la gent va agafant cadires i es va fent silenci. Un silenci que dura el què Març comença a explicar les aventures del seu procés de transit, perquè Març és un noi trans.

Entre historieta i historieta coneixem l’experiència de ser trans del Març Llinàs. Però,  només la seva perquè cada procés és diferent. No hi ha una única manera de pensar, viure i sentir la transsexualitat. I és que Març és un noi trans, però abans que trans és feminista. La transsexualitat només es pot entendre en un sistema cisheteropatriarcal, i si volem que cada persona pugui explorar i viure el seu gènere, el seu cos i el seu desig en llibertat i en igualtat… els feminismes són un bona eina.

Micròfon en mà Març ens parla de… sabeu què… que millor no us expliquem res i si teniu oportunitat, aneu a veure, i riure, el seu monòleg.

Moltes gràcies Ajuntament de Sant Ferriol i Comissió de festes per convidar-nos a les festes de El Torn. Moltes gràcies gent de El Torn per la rebuda, els riures i les facilitats per moure tot el que havíeu muntat per a que poguéssim veure i escoltar estupendament al Març. Moltes gràcies Antoni i companyxs d’Alliberem-nos per l’excursió a El Torn, per les ganes i per la facilitat per col·laborar en la campanya. Moltes gràcies Març per compartir trossets de la teva vida amb tant d’humor i fer-nos riure alhora que aprendre.

Fotos: Niu i Lo Relacional


Vols més informació?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s