Mieres celebra el 8 de març amb la Quina feminista

Marta Teixidó Renau del Servei d’Atenció a la Comunitat del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa ens explica com va anar la Quina Feminista per celebrar el Dia Internacional de les Dones a Mieres.

MIERES S’ENGANXA A LES CURES

Aquest passat dissabte, en motiu del Dia de la Dones,  el poble de Mieres va organitzar una activitat inclosa a la campanya “Retalla del violències, enganxa les cures” que s’ha portat a terme a diferents municipis de la Garrotxa. Aquesta activitat dinamitzada per l’entitat Lo Relacional i organitzada per l’Ajuntament i el Col·lectiu de gènere de Mieres va consistir en una Quina Feminista.

Una quarantena de persones varen poder gaudir d’una bona estona tot coneixent històries de dones referents en temes com la lluita LGTBI, la creació de la xarxa wifi,  la investigació científica, els drets humans  o la igualtat entre homes i dones arreu del món.

Aquesta activitat va estar precedida per la implicació del grup de joves del poble que uns dies abans varen fer dinàmiques de sensibilització sobre la igualtat de gènere, els micromasclismes i altres desigualtats que es donen durant el dia a dia de les nostres vides. Amb les reflexions que en va extreure el jovent es van recollir un seguit de frases i eslògans que s’han convertit en un conjunt de tretze adhesius diferents que s’han enganxat a alguns espais del poble.

A més del jovent i les persones participants a la Quina  també s’ha comptat amb dones de Mieres que han elaborat els regals que es varen repartir a l’activitat. Presents com sessions d’acupuntura, galetes artesanes, coixins d’escalfor o fins i tot uns peücs han permès que la participació en aquesta commemoració del Dia de la Dones fos molt àmplia.

Tot ballant i amb músiques de diferents èpoques es va donar per tancada l’activitat posant els ulls en les edicions futures i amb  moltes ganes de tornar a treballar per la igualtat de gènere al municipi.  

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s