Qui és qui?

Qui és qui? És una acció de caràcter cultural, lúdica i educativa que visibilitza i posa en valor les contribucions de les dones i de les persones LGTBIQ en diferents àmbits com la literatura, el cinema, l’art, la ciència, la filosofia o l’activisme.

Des d’una perspectiva feminista, el projecte no busca generar simplement un relat alternatiu de la història, perquè cada narració és sempre fragmentada i limitada, sinó ampliar la mirada per incloure cossos, subjectivitats, representacions i sabers que han estat invisibilitats, silenciats o minoritzats des de la construcció del coneixement i de la història occidental, colonial, cisheteronormativa i patriarcal.

La selecció de les dones, persones LGTBIQ i col·lectius es fa des d’una perspectiva plural, històrica, intercultural i interseccional, creuant els feminismes i les lluites de la dissidència corporal, afectiva, sexual i de gènere amb altres lluites com l’antiracisme, l’ecologisme o la defensa de la cultura com a dret fonamental.

En el marc de la campanya “Retalla les violències, enganxa les cures” l’activitat “Qui és Qui?” s’ha desplegat en 3 formats diferents, per afavorir una participació més accessible i diversa: un quadern de jocs, una campanya per Instagram i una acció comunitària.

  • Quadern de jocs: El primer format va ser la sopa de lletres “Referents d’igualtat” inclosa al Quadern de jocs de la campanya, on es proposaven 13 persones i/o col·lectius que treballen per la defensa dels drets de les dones i de les persones LGTBIQ, des de diferents perspectives i parts del món.
Quadern de jocs de la campanya: Descarrega’l aquí.
  • Campanya Garrotxa Jove: A partir d’aquesta selecció des del Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa, van impulsar una campanya al seu perfil d’Instagram, on cada dia 8 del mes difonien una de les referents d’igualtat, fent d’altaveu i multiplicant així l’efecte d’informació, sensibilització i prevenció de la campanya.
Visita el seu Instagram: @garrotxajove
  • Qui és qui, Olot?: Acció comunitària desenvolupada el dia 11 de desembre a la sala el Torín d’Olot amb la participació de dones, entitas feministes i LGTBIQ+ d’Olot i del conjunt de la Garrotxa.
Llegeix la crònica de l’activitat: aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s