El gènere, el cos i la sexualitat és una qüestió social i cultural, amb joves de Maià de Montcal.

El 21 d’octubre la campanya “Retalla les violències, enganxa les cures” fa una visita al grup de joves que viuen al Mas Teixidor de Maià de Montcal. A la pista esportiva de casa seva, juguem a futbol per conèixer-nos i identificar estereotips i desigualats de gènere, sexuals, culturals i capacitistes i com ens afecten i dificulten el nostre dia dia.

Després juguem al Qui és Qui? per conèixer esportistes d’arreu del món i de diferents disciplines, que qüestionen els estereotips de gènere, de desenvolupament sexual i de sexualitat. A través de persones com Caster Semeya parlem d’intersexualitat, d’Orlando Cruz de visibilitat gai, de Pau Ribes i de Sadaf Rahini de com podem trencar els estereotips de gènere per fer els esports i les coses que ens agraden, de Megan Rapinoe i de Justin Fashanu de visibilitat lèsbica i d’homofòbia en el futbol, amb la Yusra Mardini de com un procés de migració i refugi pot generar possibilitats per practicar l’esport que t’agrada…

Cada esportista ens permet parlar de com entenem el cos, el gènere i la sexualitat, i com aquestes creences s’entrellacen o es configuren també en relació a les nostres creences culturals i religioses, de les persones que anem coneixent i de les experiències que anem vivint al llarg de les nostres vides.

Parlem de desigualtats i de violències de gènere i com, algunes persones utilitzen aquestes violències per reforçar estereotips i violències racistes. Per exemple, com algunes persones consideren que les persones migrades, i especialment musulmanes, són més masclistes i LGTBI-fòbiques, invisibilitzant com el masclisme i la LGTBI-fòbia també estan presents i formen part de la cultura catalana.

Ens acomiadem, amb ganes de seguir conversant. Un dels nois ens convida a tornar d’aquí uns mesos, quan el seu català sigui millor i pugui expressar millor les seves opinions. És difícil poder expressar tot el que volem, i amb la profunditat que volem, quan no tenim un idioma comparit, per sort, si compartim les ganes d’aprendre conjuntament i d’escoltar-nos. Fins la propera nois! Ha estat un tot un plaer!

Pots llegir l’article sencer . També ho trobarà a la revista local de Maià de Montcal, La Maliana. Consulta l’apartat recursos del blog per conèixer altres articles i recursos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s